Lesmateriaal

Primair Onderwijs

Het lesmateriaal van Amnesty is interactief, sluit aan bij de lesdoelen en is geschikt voor één of meer lessen. Je kunt er hier meer over lezen en het materiaal direct bestellen.

© Amnesty International

KinderrechtenReis

Kinderen hebben het recht hun rechten te kennen. Amnesty International heeft daarom dit lesmateriaal ontwikkeld voor de bovenbouw van het PO en de onderbouw van het VO. De leerlingen gaan op WereldReis of maken een TijdReis.

Meer info Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket PDF van het lespakket

Kinderrechtenpaspoort

Deze informatieboekjes voor leerlingen van groep 7 en 8 bevatten een overzicht van alle kinderrechten en het ontstaan van het Verdrag voor de Rechten van het kind. Deze ‘Kinderrechtenpaspoortjes’ zijn heel handig te gebruiken in de klas wanneer er geen tijd beschikbaar is voor een hele les met ons lesmateriaal.

Meer informatie Bestel het paspoort

GRTZ!

Amnesty International heeft speciale pakketten voor primair onderwijs samengesteld met verhalen van mensen die onze steun hard kunnen gebruiken. Kom met je leerlingen in actie en schrijf deze mensen een GRTZ! kaartje en stuur deze op.

Meer info Bestel de GRTZ! Hoe is het nu met?

© Amnesty International

Vluchten voor de oorlog

Esra, Ghatim en Majid vertellen hun verhaal. Leerlingen gaan aan de slag met de opdrachten en daarna krijgen ze ons educatieve tafelkleed mee naar huis, zodat ze met hun ouders in gesprek gaan over vluchtelingen. Het lespakket is geschikt voor groep 7 en 8. Daarnaast is dit lespakket ook in het Engels te bestellen!

Er is ook een speciale lesbrief bij het lespakket te downloaden om de oorlog in Oekraïne bespreekbaar te maken!

Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket Meer info over het tafelkleed PDF van het lespakket Download lesbrief Oekraïne

 

De EU heeft de Tijdelijke beschermingsrichtlijn geactiveerd waardoor mensen die het conflict in Oekraïne ontvluchten, bescherming krijgen in de lidstaten van de Europese Unie.
© DANIEL LEAL/AFP/Getty Images

Lesbrief over oorlog Oekraïne

Kinderen krijgen overal wel het een en ander mee over de oorlog in Oekraïne, maar het blijft een zwaar en best ingewikkeld onderwerp. Met onze lespakketten en lesbrieven wordt dit bespreekbaar. In de lespakketten Kinderen op de vlucht en Vluchten voor de oorlog wordt gekeken naar welke mensenrechten en kinderrechten geschonden worden in tijden van oorlog. Met de nieuwe lesbrief over Oekraïne zijn deze pakketten goed in te zetten om de invasie van Oekraïne door Rusland te bespreken in de klas.

Download lesbrief
© Amnesty International

Klokhuis: Amnesty en mensenrechten

De nieuwe aflevering van Klokhuis geeft uitleg over mensenrechten en het werk van Amnesty. Bij de uitzending zijn kijkvragen gemaakt, geschikt voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

In het voorjaar van 2023 komt er een nieuwe Klokhuisles, dit keer over demonstratierecht. Houd onze pagina in de gaten voor mee informatie.

Meer info

Waar kinderen slapen

Dit lespakket laat leerlingen zien hoe kinderen uit Amerika, Brazilië, China, Japan, de Westelijke Jordaanoever, Kenia, Nepal en Senegal slapen. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf James Mollison. Dit lesmateriaal is geschikt voor groep 7 en 8.

Let op! Dit lespakket is nog te bestellen tot de zomervakantie van 2023 en zolang de voorraad strekt. We verwijzen u graag door naar ‘de Kinderrechtenreis’, bovenaan deze pagina.

Meer info Bestel het lespakket PDF van het lespakket

 

© Amnesty International

Kinderen die gewoon kind willen zijn

Met dit lesmateriaal voor groep 5 en 6 worden kinderen gestimuleerd om actief over het belang van de kinderrechten na te denken.

Let op! Dit lespakket is nog te bestellen tot de zomervakantie van 2023 en zolang de voorraad strekt. We verwijzen u graag door naar ‘de Kinderrechtenreis’, bovenaan deze pagina.

Meer info Bestel het lespakket PDF van het lespakket