Lesmateriaal

Primair Onderwijs

Het lesmateriaal van Amnesty is interactief, sluit aan bij de lesdoelen en is geschikt voor één of meer lessen. Je kunt er hier meer over lezen en het materiaal direct bestellen.

© Amnesty International

Vluchten voor de oorlog

Esra, Ghatim en Majid vertellen hun verhaal. Leerlingen gaan aan de slag met de opdrachten en daarna krijgen ze ons educatieve tafelkleed mee naar huis, zodat ze met hun ouders in gesprek gaan over vluchtelingen. Het lespakket is geschikt voor groep 7 en 8. Daarnaast is dit lespakket ook in het Engels te bestellen!

Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket Meer info over het tafelkleed PDF van het lespakket

 

© © Karen Veldkamp

KinderrechtenReis

Kinderen hebben het recht hun rechten te kennen. Amnesty International heeft daarom dit lesmateriaal ontwikkeld voor groep 7, 8 en de brugklas. De leerlingen gaan op WereldReis of maken een TijdReis.

Meer info Bekijk hier de filmpjes Bestel het lespakket PDF van het lespakket

Waar kinderen slapen

Dit lespakket laat leerlingen zien hoe kinderen uit Amerika, Brazilië, China, Japan, de Westelijke Jordaanoever, Kenia, Nepal en Senegal slapen. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf James Mollison. Dit lesmateriaal is geschikt voor groep 7 en 8.

Meer info Bestel het lespakket PDF van het lespakket

 

© Amnesty International

Kinderen die gewoon kind willen zijn

Met dit lesmateriaal voor groep 5 en 6 worden kinderen gestimuleerd om actief over het belang van de kinderrechten na te denken.

Meer info Bestel het lespakket PDF van het lespakket

© Amnesty International

Klokhuis: Amnesty en mensenrechten

De nieuwe aflevering van Klokhuis geeft uitleg over mensenrechten en het werk van Amnesty. Bij de uitzending zijn kijkvragen gemaakt, geschikt voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

Meer info

Kinderrechtenpaspoort

Deze informatieboekjes voor leerlingen van groep 7 en 8 bevatten een overzicht van alle kinderrechten en het ontstaan van het Verdrag voor de Rechten van het kind. Deze ‘Kinderrechtenpaspoortjes’ zijn heel handig te gebruiken in de klas wanneer er geen tijd beschikbaar is voor een hele les met ons lesmateriaal.

Meer informatie Bestel het paspoort PDF van het paspoort

 

GRTZ!

Amnesty International heeft speciale pakketten voor primair onderwijs samengesteld met verhalen van mensen die onze steun hard kunnen gebruiken. Kom met je leerlingen in actie en schrijf deze mensen een GRTZ! kaartje en stuur deze op.

Meer info Bestel de GRTZ!  Hoe is het nu met?

© Stefano Bertacchini

Meet the Muthuku Family

De KRO maakte een 10-delige serie over het leven in een Keniaanse sloppenwijk. Reis mee naar Kenia en ontmoet de familie Muthuku. Alle leden van de familie Muthuku laten per aflevering hun jonge Nederlandse gasten toe in hun alledaagse leven. Het bijbehorende, uitgebreide, lespakket is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met de brugklas.

Meer info