Rusland stopt oppositieleider Aleksei Navalny, die feitelijk een levenslange celstraf uitzit, weg in zwaarst mogelijke isoleercel. Het gaat slecht met zijn gezondheid.
© Anadolu Agency via Getty Images

Rusland, stop het onophoudelijk straffen van Navalny

Al 67.851 mails verstuurd

Bedankt voor het sturen van een protestmail

Overgebracht naar zwaarste isoleercel

Rusland doet er alles aan om oppositieleider Aleksei Navalny keihard te straffen voor zijn onvermoeibare politieke strijd. Ze stoppen hem nu voor een jaar weg in de zwaarst mogelijke isoleercel. Navalny’s gezondheid gaat snel achteruit.

Roep de directeur die over de Russische gevangenissen gaat op er voor te zorgen dat het onophoudelijk straffen en mishandelen van Aleksei Navalny stopt. Hij zou helemaal niet gevangen mogen zitten.

Navalny is een uitgesproken tegenstander van president Poetin. In augustus 2023 kreeg hij nog eens 10 jaar celstraf, bovenop de 9 jaar die hij al uitzit, wegens ‘extremisme’ en ‘verheerlijking van nazisme’. Valse aanklachten bedoeld om hem te straffen. Sinds zijn arrestatie in januari 2021 gebeurt dit constant. Zo zat hij al twintig keer langdurig in eenzame opsluiting, zonder buitenlucht, contact met familie en voldoende eten. Dit komt neer op marteling.

Lees hier de volledige informatie.

Al 67.851 mails verstuurd

Bedankt voor het sturen van een protestmail

Stuur een e-mail

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.