Narges Mohammadi
© Privéfoto

Samenwerking met de Nationale Postcode Loterij verlengd

Samenwerking met de Nationale Postcode Loterij verlengd

De Nationale Postcode Loterij heeft per 1 januari 2021 de samenwerking met Amnesty International voor een periode van vijf jaar verlengd. Sinds 1996 ontvangt Amnesty International jaarlijks een bijdrage voor haar strijd tegen wereldwijde mensenrechtenschendingen. Onlangs is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de Raad van Commissarissen besloten de samenwerking voor de komende vijf jaar voort te zetten.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelenloterij van Nederland. Van elk verkocht lot gaat ten minste 40 procent naar meer dan honderd goede doelen op het gebied van mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, sociale cohesie, natuur en milieu.

Steun deelnemers Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt Amnesty sinds 1996 in haar strijd om mensenrechten te beschermen. Door één of meerdere loten te kopen steun je indirect onze strijd voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid voor iedereen, overal ter wereld. Door deze steun kunnen wij onze onafhankelijkheid als mensenrechtenorganisatie waarborgen en daar danken wij jullie, deelnemers van de Postcode Loterij, hartelijk voor!

Want, en dat is voor Amnesty International extra belangrijk, voor onze onderzoeken en onze acties ontvangen we geen subsidie van de overheid.

Onze successen

Amnesty International zet zich wereldwijd in voor mensenrechten en voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Zoals voor Narges Mohammadi uit Iran.

In 2016 kreeg ze 16 jaar gevangenisstraf, onder meer omdat ze actievoerde tegen de doodstraf en omdat ze deelnam aan vreedzame protesten tegen zuuraanvallen op vrouwen.

Volgens de autoriteiten was ze lid van een illegale organisatie en zou ze de nationale veiligheid in gevaar hebben gebracht.

Vanuit haar cel liet Narges weten: ‘Tot ik mijn laatste adem uitblaas zal ik niet ophouden te spreken over gerechtigheid, zal ik mijn stem verheffen tegen onderdrukking, zal ik degenen verdedigen die vrijheid willen.’ Op 8 oktober 2020 werd Narges Mohammadi vervroegd vrijgelaten.

Bekijk de videoboodschap van Narges Mohammedi waarin ze Amnesty International bedankt:

Lees meer mooie verhalen.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goede doelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet, de Deutsche Postcode Lotterie en de Norsk Postkodelotteri fondsen werven voor goede doelen.

In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de Bank Giro Loterij en de Vrienden Loterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Goede Doelen Loterijen is de op één na grootste private donor aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl