© © Roy Beusker Fotografie

Amnesty krijgt 5.918.000 euro van de Postcode Loterij!

Amnesty krijgt 5.918.000 euro van de Postcode Loterij!

Tijdens het Goed Geld Gala gisterenavond is bekendgemaakt dat de Nationale Postcode Loterij dit jaar totaal 5,9 miljoen euro aan Amnesty International schenkt! Een groot bedrag, dat voor Amnesty van grote waarde is. Het gaat totaal om twee bedragen: een donatie van 3.600.000 euro en een extra bijdrage van 2.318.000 euro.

© Amnesty International

‘Al sinds 1996 ontvangt Amnesty een jaarlijkse bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Deze bijdrage is voor Amnesty een belangrijke bron van inkomsten. Amnesty bedankt de deelnemers van Nationale Postcode Loterij van harte voor deze royale bijdrage die het ons mogelijk maakt ons werk op het gebied van mensenrechten voort te zetten’, aldus Eduard Nazarski, directeur van Amnesty Nederland.

De vorige week werd Amnesty al verrast door Humberto Tan, die de extra donatie van 2.318.000 euro kwam overhandigen. Dit bedrag komt het nieuwe project Code Yellow ten goede.

Zeer dankbaar

Voor onderzoek en acties ontvangt Amnesty International geen subsidie. De organisatie is voor een groot deel afhankelijk van donaties van supporters. Juist daarom is de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij zo belangrijk. Amnesty is dankbaar en bedankt alle deelnemers aan de Loterij heel hartelijk voor de gulle bijdrage!

Lees meer over de Nationale Postcode Loterij of bezoek de website van de Loterij.