Meld je aan voor nieuwe lezingen bij Slot Loevestein!

Slot Loevestein biedt binnenkort diverse lezingen aan, ook voor kinderen! Op zondag 25 juni wordt er afgetrapt met een lezing over vrijheid van meningsuiting in Rusland door Laura Starink. 26 juli gaat ook over vrijheid van meningsuiting, maar dan in film en gedicht. Op 17 september wordt er een inspirerende lezing gegeven speciaal voor kinderen, deze gaat over vrede en recht. Op 8 oktober gaat de lezing over een man die vijftien jaar onterecht gevangen heeft gezeten. En als afsluiting is er op 19 november een lezing over de Morgenster: Het symbool van hoop en de onafhankelijkheid van Papoea tegen Indonesië. Kortom, allemaal inspirerende lezingen waar jij je voor kunt aanmelden! Daarnaast organiseren ze ook een filmfestival. 

Amnesty biedt ook lesmateriaal aan dat aansluit bij deze thema’s. De Kinderrechtenreis en het Kinderrechtenpaspoort gaan over de rechten die kinderen hebben. Ook is er een Klokhuisaflevering gemaakt over Amnesty en mensenrechten. Deze zijn alledrie beschikbaar voor het primair onderwijs. De Kinderrechtenreis is ook beschikbaar voor het voortgezet onderwijs. 

De lezing van Laura Starink sluit mooi aan bij de nieuwe les van BRAVE, die na de zomervakantie gelanceerd wordt. De nieuwe les zal gaan over de Russische activist Alexander. 

BRAVE is een online lesprogramma van @amnestyopschool waarbij leerlingen leren over mensenrechten. Het lespakket is voor leerlingen in het middelbaar onderwijs en sluit vooral aan bij maatschappijleer, maar kan ook gebruikt worden bij aardrijkskunde of geschiedenis. Meer weten over BRAVE? Klik dan op deze link.