Amnesty-medewerkers bedanken de deelnemers van de Postcode Loterij
© Amnesty International (foto: Karen Veldkamp)

Amnesty krijgt 3,6 miljoen euro van de Nationale Postcodeloterij!

Tijdens het Goed Geld Gala werd gisterenavond bekendgemaakt dat de Nationale Postcode Loterij dit jaar weer 3,6 miljoen euro aan Amnesty International schenkt. Een prachtig bedrag dat veel voor ons betekent!

De bijdrage van de Postcode Loterij is al meer dan twintig jaar een substantieel inkomen voor Amnesty International.

 Dankzij deze bijdrage zijn we in staat als internationale beweging ons mensenrechtenwerk te blijven uitvoeren. Omdat de ruimte voor mensenrechtenverdedigers in meer dan 100 landen ernstig onder druk staat, is die bijdrage meer welkom dan ooit. Ook het huidige sentiment in Nederland maakt dat we steeds harder moeten vechten voor de waarborging van mensenrechten. Deelnemers aan de Postcode Loterij: dank jullie wel! 

Amnesty International werkt voortdurend aan een rechtvaardige, gelijkwaardige en voor ieder vrije wereld. Daarnaast doet Amnesty onderzoek en spreekt autoriteiten aan op mensenrechtenschendingen. Dat ons werk effect heeft, kun je aan deze positieve verhalen zien.

Crisisonderzoek

Naast dit reguliere werk kunnen we dankzij de extra bijdrage van de Postcode Loterij ons concentreren op de bescherming van burgers in crisisgebieden. Dit project – ‘Protect Civilians’ – waarin crisisonderzoekers, forensische experts en communicatiespecialisten actief zijn, is een jaar operationeel en heeft al resultaat opgeleverd. In 2016 vonden er twee onderzoeksmissies plaats vanuit het crisisonderzoekteam van Amnesty International. Tijdens het onderzoek in Jemen werd aangetoond dat er kinderen om het leven waren gekomen door het gebruik van clusterbommen. Het onderzoek in Sudan leverde overtuigend bewijs op voor het gebruik van chemische wapens door de regering tegen de burgerbevolking in Darfur.

Eduard Nazarski, directeur Amnesty Nederland ontvangt de cheque van de Nationale Postcode Loterij tijdens het Goed Geld Gala 2017.
© Roy Beusker

Alleen mogelijk door jullie steun

Het crisisonderzoeksteam wordt mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij. Tirana Hassan, directeur van Amnesty’s crisis programma:

 

In een tijd waarin de rechten van kwetsbare mensen meer worden geschonden dan ooit, van de VS tot Syrië, is de steun van de Nationale Postcode Loterij harder nodig dan ooit. Zodat wij ter plekke kunnen zijn en kunnen doen wat we kunnen om de mensen die het hardst worden geraakt, te beschermen. Dank, deelnemers van de Postcode Loterij!

Tirana Hassan