Give a Home

Alain Clark, Alex Vargas en andere artiesten treden op in ‘Give a Home’-concerten

Meer dan 1.000 muzikanten wereldwijd doen mee aan de Give a Home concerten op 20 september 2017, georganiseerd door Amnesty International en Sofar Sounds. Op ruim 300 locaties in meer dan 60 landen komen vluchtelingen en muziekfans samen om te genieten van hun favoriete artiesten en vluchtelingen te steunen.

Nederland

In Nederland worden zes concerten georganiseerd in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Breda en Maastricht. Alain Clark is een van de artiesten die optreedt.

De situatie van vluchtelingen gaat me aan het hart. Muziek verbindt en juist in deze periode is deze verbinding van mens tot mens zo belangrijk. Het is een eer om bij dit initiatief betrokken te zijn.

Verder doen er in Nederland o.a. mee: Alex Vargas, Rachman Tjahjano, Bare Jams, Mala Vita, Suze, Austin Leaves, Assorted Travellers, The Brahms, Yori Swart, Nina June, en Nawras Altaky.

Rest van de wereld

In de rest van de wereld behoren onder andere Hozier en Ed Sheeran tot de line-up. Naast internationaal bekende artiesten doen ook gevluchte muzikanten mee. Onder meer de zanger Basel Zaraa en het Orchestra of Syrian Musicians. De volledige artiestenlijst is te vinden op sofarsounds.com/giveahome.

Bijwonen concert

Muziekfans kunnen zich tot 10 september via de website van sofarsounds aanmelden om kans te maken om bij een concert aanwezig te zijn.

Amnesty en Sofar

Give a home is een coproductie van Amnesty International en Sofar Sounds, een organisatie die gespecialiseerd is in het organiseren van ‘secret gigs’, geheime concerten bij mensen thuis, over de hele wereld. De Give a Home concertreeks wordt gesteund door VICE en Facebook Live, die in een aantal steden de concerten live streamen.