© Represented by ZUMA Press, Inc.

5 tips: Online actievoeren door Amnesty-vrijwilligers

Vanwege de coronamaatregelen voeren Amnesty-vrijwilligers in deze periode vooral online actie. Doe je mee? Vijf tips voor online acties! 

1. Urgent actions en Schrijfacties  

Bekijk onze recente acties. Teken zelf en deel vervolgens de actie in jouw netwerk. Dit kun je makkelijk doen via de Facebook- en Twitter-knoppen. Voeg een persoonlijke boodschap toe om je bericht aantrekkelijker te maken.   

2. Handboek sociale media   

Ben je lid van een Amnesty-groep en wil je lokale acties meer zichtbaar maken? Of misschien meer vrijwilligers werven of handtekeningen verzamelen? Bekijk ons Handboek sociale media en optimaliseer je website en Facebook- en Twitter-accounts.   

3. Amnesty Facebook Community en Actienieuws

Blijf op de hoogte van alle activiteiten: Sluit je aan bij de Amnesty Facebook Community voor kennisuitwisseling en inspiratie. Leer van andere Amnesty-vrijwilligers in het land, deel leuke acties en stel je vragen aan elkaar!  Meld je aan voor de e-mailnieuwsbrief Actienieuws en ontvang de laatste nieuwtjes over Amnesty-activiteiten in je inbox.

4. Online fondsenwerving  

Wil je op een creatieve manier online geld inzamelen voor Amnesty? Start dan je eigen actie of deel onze donatiepagina

5. Campagne mensenrechten en corona 

Coronamaatregelen worden in veel landen misbruikt om mensenrechten ‘te schenden. Volg actuele gebeurtenissen en acties via deze speciale corona-campagnepagina en de corona-e-mailnieuwsbrief van Amnesty.