Talantov

Stuur Dmitry Talantov een kaartje

Mogelijk 15 jaar cel voor Russische mensenrechtenadvocaat na kritiek op oorlog

Celstraf voor kritiek op oorlog in Oekraïne

De vooraanstaande mensenrechtenadvocaat Dmitry Talantov hangt een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd. Op Facebook liet de advocaat, tevens voorzitter van de Orde van advocaten van de Russische autonome republiek Oedmoertië, zich kritisch uit over de Russische inval in Oekraïne. Voor de Russische autoriteiten aanleiding hem op twee aanklachten te vervolgen: voor het ‘verspreiden van fake news’ over het Russische leger én wegens ‘aanzetten tot haat’ tegen de Russische autoriteiten en Vladimir Poetin. Dmitry zit al sinds juni 2022 in voorarrest. Collega’s vermoeden dat hij eigenlijk vanwege zijn werk als mensenrechtenadvocaat is gearresteerd.

Stuur een kaartje naar Dmitry en laat weten dat je achter hem staat.

Gebruik de voorbeeldgroet 'Hou vol en vergeet niet dat veel mensen u steunen!' of schrijf je eigen groet in het Russisch. Gebruik eventueel een vertaalwebsite.

Bericht is te lang voor de kaart.

Dmitry Talantov

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. We geven jouw e-mailadres niet door aan de autoriteiten. We gebruiken die wel om je te informeren over ons werk en de resultaten ervan. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.

Dit schreven andere mensen op hun kaart

Держитесь = Hou vol
Я восхищаюсь вашей силой духа! = Ik bewonder uw geestkracht!
Держитесь и помните, что вас поддерживает много людей! = Hou vol en vergeet niet dat veel mensen u steunen!