© Aleksandra Skochilenko

Stuur de Russische Sasha Skochilenko een kaartje

Russische Aleksandra krijgt mogelijk 10 jaar cel voor haar protestactie

Vast voor protestactie in supermarkt

Uit protest tegen de oorlog in Oekraïne plakte de Russische activist, kunstenaar en schrijver Aleksandra (Sasha) Skochilenko in een supermarkt stickertjes op prijskaartjes. Daarop stond informatie over het Russische bombardement op het theater in de Oekraïense stad Marioepol. In het theater schuilden honderden mensen tegen het oorlogsgeweld en kwamen velen om het leven. Sasha werd gearresteerd door de Russische autoriteiten omdat ze ‘nepnieuws’ zou hebben verspreid.

Ze zit sinds april 2022 al in voorarrest. Op 16 november 2023 werd ze veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf vanwege het ‘verspreiden van bewust onjuiste informatie over de Russische strijdkrachten’.

Stuur een kaartje naar Sasha en laat weten dat je achter haar staat.

Kies je kaartje

Vul jouw gegevens in

Gebruik de voorbeeldgroet 'Beste Aleksandra, hou vol, we staan achter je', of schrijf je eigen groet in het Russisch. Gebruik eventueel een vertaalwebsite.

Bericht is te lang voor de kaart.

Aleksandra (Sasha) Skochilenko

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. We geven jouw e-mailadres niet door aan de autoriteiten. We gebruiken die wel om je te informeren over ons werk en de resultaten ervan. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.

Dit schreven andere mensen op hun kaart

Держитесь и помните, что вас поддерживает много людей! = Hou vol en vergeet niet dat veel mensen u steunen!
Желаю вам скорейшего освобождения! = Ik wens u een snelle vrijlating!
Держитесь = Hou vol