Qatar Fashion

 

Qatar fashion friday

Mannen in blauwe werkpakken op grote bouwplaatsen. Dat beeld zien we meestal van de bijna 2 miljoen arbeidsmigranten in Qatar die werken aan stadions voor het aankomende WK voetbal.

Maar wat doen deze mannen als ze een dagje geen werk hebben? Vaak is de vrijdag hun enige vrije dag. Het viel de Qatarees-Sudanese stripmaker Khalid Albaih op dat ze dan vaak kiezen voor een eigenzinnige kledingstijl. Met zijn vriend en fotograaf Aparna Jayakumar begon hij het Instagram-account Doha Fashion Friday dat aan deze jongemannen gewijd is.  

De jongens Boven aan de tekst komen uit Bangladesh en hun stijl-icoon is de Indiase acteur Shahrukh Khan (omdat hij alle vrouwen versiert). Ook de jongen op de middelste foto ziet Khan als zijn icoon. De jongen onderaan de tekst komt uit Nepal. Hij telt de maanden omdat hij na twee jaar terug naar huis mag. Met zijn blog geeft Albaih een naam en identiteit aan mensen óver wie wel veel gepraat wordt, maar mét wie niet veel gepraat wordt. Er zijn wereldwijd veel protesten tegen het WK, maar de blauwe werkpakken inwisselen voor een eigen stijl is misschien hun eigen vorm van protest in een land waar arbeidsmigranten niet mogen protesteren.

Bekijk ook