Podcast serie Het Keerpunt

In een fractie van een seconde kan je leven drastisch veranderen.

Dat ene moment waardoor niets meer hetzelfde is. Waarop je besluit niet langer stil te zijn. Het moment waarop je terugvecht.

In onze podcastserie Het Keerpunt vertellen activisten wanneer zij besloten geen brave burger meer te zijn.

Luister aflevering 1: Elżbieta Podleśna

Nu protesteert ze tegen neonazi’s en de haatcampagnes van de Poolse regering tegen de LHBTI-gemeenschap, maar dit is niet altijd zo geweest…

Sarah Mardini (24) en Seán Binder (25) kunnen 25 jaar gevangenisstraf krijgen omdat ze op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee probeerden te redden.

Luister aflevering 2: Sarah en Sean

Seán Binder besloot als vrijwilliger een aantal maanden bootvluchtelingen op Lesbos te gaan helpen. Volgens hem de normaalste zaak van de wereld. Maar de Griekse autoriteiten dachten daar heel anders over. En daarom hangt Seán nu een gevangenisstraf van 25 jaar boven het hoofd. Luister naar zijn persoonlijke verhaal.

 

© © Amnesty International (foto: Jorn van Eck)

Luister aflevering 3: Leyla en Arif Yunus

Leyla en Arif Yunus strijden al decennia voor de mensenrechten in hun land Azerbeidzjan. De tol die ze daarvoor betalen valt nauwelijks te onderschatten: gevangenschap, marteling en uiteindelijk vertrek uit hun moederland. Ze wonen nu in Nederland maar blijven niettemin op hun hoede… Luister naar zijn persoonlijke verhaal in deze aflevering van ‘Het Keerpunt’.