Kinderen die kind willen zijn

Het Verdrag voor de Rechten van het Kind bestaat sinds 1989. Met het lesmateriaal ‘Kinderen die gewoon kind willen zijn’ maken kinderen op een actieve en speelse manier kennis met de rechten uit dit verdrag.

De les duurt ruim 60 minuten inclusief nabespreking. Iedere leerling ontvangt een werkboekje in de vorm van een paspoort. De les begint met het invullen van hun persoonlijke gegevens. Vervolgens wordt een korte animatiefilm vertoond. De film wordt mondeling besproken en behandelt aan de hand van kijkvragen in het werkboekje.

De les wordt afgesloten met het spel ‘varen naar een nieuw land’. De leerlingen worden gestimuleerd om actief over het belang van de kinderrechten na te denken. De leerlingen stellen zich voor dat ze naar een nieuwe land gaan varen. Om daar te komen moeten ze kiezen welke overbodige dingen ze overboord gooien. Ze moeten prioriteiten stellen en kunnen in discussie gaan met elkaar.

Het achterliggende doel van het spel is, naast een algemene introductie van de rechten van het kind, ook te benadrukken dat al deze rechten met elkaar samenhangen en dus even belangrijk zijn.

Bestel het lespakket

Blijf op de hoogte van alles wat we doen via instagram