Steun Amnesty vanuit huis 

Steun Amnesty vanuit huis 

Doe jij ook geregeld mee aan een video-call? Download dan nu een prikkelende Amnesty-achtergrond voor tijdens je meeting. Zo vraag je aandacht voor mensen die niet zoals wij ‘veilig thuis’ zitten. Want helaas gaat onrecht tijdens de coronacrisis gewoon door. En als je toch bezig bent, kan je ook nog lid worden voor slechts 10 euro per jaar. Dan steun je ons werk altijd.  

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om te downloaden

Share screen staat in sommige landen standaard aan… Zoals bijvoorbeeld in China waar iedereen continu in de gaten wordt gehouden met camera’s met gezichtsherkenning. Nu is er ook een telefoon-app die het besmettingsrisico van Chinezen bepaalt. Ze krijgen een ‘gezondheidscode’ toegewezen en worden met de app voortdurend op de voet gevolgd. Critici vrezen dat dit nieuwe surveillancesysteem niet meer verdwijnt. Daarom houdt Amnesty de ontwikkelingen in de gaten.
In sommige landen ga je vanzelf op mute… Om burgers tegen het coronavirus te beschermen, nemen overheden maatregelen die onze vrijheid aantasten, bijvoorbeeld het recht om te demonstreren of het recht op onderwijs. Dat kan zolang het tijdelijke en strikt noodzakelijke maatregelen zijn gericht op de bescherming van gezondheid. Helaas misbruiken sommige regeringen zoals in Hongarije de coronacrisis om meer macht naar zich toe te trekken en om critici het zwijgen op te leggen. Amnesty komt hiertegen in actie.
Sorry hoor, het is een beetje rumoerig hier…. Veel gevangenen zitten vast onder bar slechte omstandigheden: de gevangenissen zijn overvol, de sanitaire voorzieningen zijn er slecht en toegang tot medische zorg is vaak zeer beperkt. Het coronavirus kan zich er razendsnel verspreiden. Amnesty vindt dat niemand mag worden buitengesloten bij de bescherming tegen het virus. Mensenrechten gelden voor iedereen, altijd en overal. We roepen regeringen op om gewetensgevangenen onmiddellijk vrij te laten.