Mensenrechten Meet-Up 6/3 Leeuwarden

Amnesty on Tour in Leeuwarden. Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. De Mensenrechten Meetup is de vierde editie van een serie bijeenkomsten door het hele land.

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van vluchtelingen en privacybescherming. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek.

 

Met onder meer:
● Luca van der Kamp, een van de studenten achter het sleepwet-referendum op 21 maart. Hoe verloopt de campagne? Hoe pakken ze het aan? Wat merken ze van de meningen in het land? Gaat ze na het referendum door met actievoeren? Hebben ze er vertrouwen in dat Den Haag zal luisteren naar de uitkomsten?
● Een presentatie door Nine de Vries, de privacy-expert van Amnesty Nederland. Zij trekt vanuit Amnesty de campagne tegen de sleepwet.
● Maedeh (21) Een Afghaanse vluchteling vertelt hoe het is om in Nederland te leven zonder verblijfsvergunning en elk moment teruggestuurd te kunnen worden naar Afghanistan.

 

Locatie : de Neushoorn

Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden

Tijd :  19.30-21.30 uur