Mensenrechten Meetup 18/10 Amersfoort

Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. Amnesty’s Mensenrechten Meetup #7 vindt plaats op donderdag 18 oktober 2018 in FLUOR aan de Oliemolenhof 22 in Amersfoort (aanvang 20.00u). De Mensenrechten Meetup is de zevende editie van een serie bijeenkomsten door het hele land.

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van mensenrechten. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek.

 

In deze editie onder meer:

  • een verhaal van Shewit Woldai van Control Alt Delete over etnisch profileren door de politie. Shewit zet zich in tegen etnisch profileren en voor eerlijke en effectieve controles door de politie,
  • een presentatie van Gerbrig Klos van Amnesty International over het gebruik van de taser (een stroomstootwapen) in Nederland. Amersfoort is een van de gemeenten waar de politie test met het gebruik van de taser. Wat zijn de (mensenrechtelijke) risico’s van dit wapen?
  • een gesprek met Corja Menken, secretaris van Stichting Steuncomité Asielzoekers en Vluchtelingen in Zeist (Saviz). Maandelijks organiseert zij een wake voor de asielzoekers die vastzitten in detentiecentrum Zeist.
  • interview met Gerrit Sepers, voorzitter Amnesty Amersfoort, over het filmprogramma Movies that Matter en Bianca Diebels, secretaris en coördinator van de Scholengroep. Zij vertelt over de lokale activiteiten en het jaarlijkse Write4Rights (voorheen Schrijfmarathon).
  • en catchy popmuziek van de jonge Amersfoortse singer/songwriter Joshua Meijer. Eerder dit jaar bracht hij zijn debuut EP ‘Little Hearts’ uit.

 

Toegang is gratis na aanmelding