8 maart: vrouwendag

Kom in actie voor Narges Mohammadi!

‘Tot ik mijn laatste adem uitblaas, zal ik niet ophouden te spreken over gerechtigheid, zal ik mijn stem verheffen tegen onderdrukking, zal ik degenen verdedigen die gerechtigheid en vrijheid willen en zal ik om duurzame vrede blijven vragen.’
Narges Mohammadi

Kom online meteen in actie voor Narges Mohammadi

Teken nu

Bestel de materialen

Petitie en poster 8 maart 2024

Actie voor Iraanse vrouwenrechtenactivist

Rond 8 maart komen we in actie vrouwenrechtenactivist Narges Mohammadi uit Iran. Narges kreeg in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede, maar kon de prijs niet in ontvangst nemen. Ze werd veroordeeld tot 154 zweepslagen en bijna 13 jaar gevangenisstraf, en zit vast in de beruchte Evin-gevangenis.
Narges Mohammadi zet zich al jaren in voor mensenrechten en tegen de onderdrukking van vrouwen in Iran. Ze kent de risico’s en zat al eerder jaren gevangen vanwege haar vreedzame protesten.

Voor deze actie zijn petitievellen (10 handtekeningen per vel) en posters (A3) beschikbaar. Je kunt ze bestellen met onderstaand formulier.

Bestel nu!

Loop je mee?

In het kader van internationale vrouwendag ondertekenen vier hoger onderwijsinstellingen het Let’s Talk About YES-manifest van Amnesty

Feminist March

Ook dit jaar lopen we mee met de Feminist March op 10 maart 2024. Van te voren maken we samen protestborden als deel van the Feminist Future’s Festival. Ook zijn er inspirerende sprekers en workshops. Ga je mee?

Meld je aan

 

Bestelformulier vrouwendag 2024

"*" geeft vereiste velden aan

De materialen worden vanaf eind februari verstuurd
10 handtekeningen per petitievel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.