Rightswalk Leiden

Wandelen door Leiden met aandacht voor mensenrechten!

 

Welkom in Leiden!

In deze mensenrechten-kunstroute wandelt u langs verschillende locaties, zoals het Academiegebouw en De Bakkerij, plekken in Leiden die zowel in het verleden en in de huidige tijd een symbool zijn van de betekenis van mensenrechten. U passeert woonhuizen waarvan bewoners ooit een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van onze rechten. Speciaal voor deze wandeling zijn drie kunstwerken gemaakt, geïnspireerd op de locaties waar ze zijn geplaatst. In de tuin van de Oude UB aan het Rapenburg staat een kunstwerk van Emma van Noort. In De Bakkerij treft u een kunstwerk van Inge Reisberman aan en tenslotte ziet u bij het Kamerlingh Onnesgebouw een kunstwerk van Izaak Zwartjes. De werken staan er alleen in 2021. Daarna zijn ze op foto’s in deze app te bekijken.

Je kunt de wandeling op twee manieren downloaden: via de Rightswalk app of via de IZI travel app. Daarnaast geeft Amnesty Leiden elke laatste zondag van de maand rondleidingen op aanvraag. Aanmelden kan via: amnesty.leiden@gmail.com.

Wij wensen je een fijne wandeling toe.

Download hier de Rightswalk app

Download app voor Android Download app voor Apple

Download hier de IZI travel app en zoek de wandeling onder Mensenrechten-Kunstroute Amnesty Leiden.

Download IZI Travel app via google Download IZI Travel via apple

Heb je de IZI Travel app al op je telefoon, gebruik dan deze directe QR code:

De IZI.travel wandeling werkt automatisch. Als je in de buurt van een locatie komt, hoor je een stem, die uitleg geeft over deze locatie. Tijdens de wandeling is op het scherm steeds de routelijn zichtbaar. Je hoeft niet te zoeken naar de straatnamen en kunt niet verdwalen.

Tip: Download de route alvast thuis of ergens waar je een wifi-verbinding tot je beschikking hebt.