Rightswalk : Kinderrechten door de Domstad

Ontdek via deze Utrechtse wandeling alles over het recht op onbezorgd kind zijn

Wandel voor kinderrechten in de prachtige historische stad Utrecht. Dieuwertje Blok en Joris Linssen gidsen jullie langs bijzondere plekken die allemaal op een eigen manier worden gekoppeld aan een kinderrecht.

De tocht is geschikt zowel voor de kleintjes, denk dan aan het Nijntjepleintje en Anne Frank, als voor jongeren, die stil kunnen staan bij het homomonument of de gevangenis. Ook voor volwassenen biedt de app nieuwe gezichtspunten bij plaatsen in de historische binnenstad: van Trijn van Leemput tot aan Thinker on a Rock.

Mensenrechten zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Omdat kinderen kwetsbaar zijn en extra bescherming nodig hebben is er sinds 1989 een speciaal verdrag voor kinderrechten. Deze wandeling gaat over de rechten van kinderen en daarom hebben we ervoor gekozen bij elk onderwerp te verwijzen naar het kinderrechtenverdrag.

De Rights Walk-app van Amnesty International laat zien dat ook Utrecht vol zit met spannende verhalen, fascinerende mensen en historische plekken die raken aan kinderrechten. Een unieke kans om een stad eens door een andere bril te bekijken.

Tip! Download de route alvast ergens met behulp van een wifi verbinding en neem een koptelefoon mee voor het beluisteren van de audiofragmenten.

De Wandeling voor kinderrechten is een initiatief van Amnesty International.

Download app voor Android Download app voor Apple