Rightswalk : Dwars door de stad

Een mensenrechtenwandeling langs voorvechters en vrijdenkers

 

Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop leidt je langs historische plekken in Amsterdam
© Amnesty International

Dwars door de Stad vertelt het verhaal van bijzondere Amsterdammers. Van verlichte, bevlogen, uitgesproken Amsterdammers, soms te gast of ‘import’, die door hun uitspraken, handelen, kunst of activisme op markante wijze opkwamen voor de rechten van anderen. Achter hun soms ludieke streven en kunstzinnige uitingen (plasrecht voor vrouwen, geen burgerlijke truttigheid) gaan uiteindelijk universele mensenrechten schuil zoals gelijkheid voor man en vrouw, kiesrecht voor iedereen, en vrijheid van demonstratie. Loop, luister en leef mee met Multatuli, Theo van Gogh, de Dolle Mina’s, Descartes en vele anderen.

Over de route
Je kunt je eigen route bepalen en kiezen welke locaties je bezoekt. Wil je de hele route lopen? Je kunt dan het beste starten bij het groene punt op de hoek Prinsengracht/Leidsestraat. Loop via de oranje en dan de paarse punten naar het eindpunt, de Dokwerker, op het Jonas Daniël Meijerplein. Je kunt ook de route andersom lopen.

Tip!

Download de route alvast thuis of ergens waar je een wifi-verbinding hebt.
Neem een koptelefoon mee, dan kun je de audiofragmenten beter horen.

De Dwars door de Stad-wandeling is een initiatief van Amnesty International Nederland. De wandeling is uitgevoerd met steun van Historisch Genootschap Amstelodamum.

Download app voor Android Download app voor Apple