Actie voor de Saudische ambassade voor meer rechten voor vrouwen
© Copyright Pierre Crom

Campagne-vrijwilligers gezocht

Wil jij de komende maanden samen met ons nadenken over de strategie van Amnesty-campagnes én vind je het leuk om op zoek te gaan naar jonge actievoerders en hen te coachen? Het komende jaar hebben we twee campagnes waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Campagne 1

Individuals@Risk Rusland

Amnesty voert al decennialang actie voor activisten die bedreigd worden. Komend jaar gaan we campagnevoeren voor de 26-jarige Yulia Tsvetkova uit Rusland. Yulia heeft huisarrest. Haar hangt wellicht een gevangenisstraf van zes jaar boven het hoofd, enkel en alleen voor het ondersteunen van lhbti-groepen op social media. Zij vecht voor inclusiviteit en gelijke rechten.

Tijdens deze individuals@risk-campagne zetten we extra in op de steden Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Amsterdam. Wij nodigen daarom expliciet mensen uit deze steden uit om te reageren.

 

Campagne 2

#LetsTalkAboutYES

Campagne tegen sekueel geweld

Wil jij met Amnesty campagnevoeren tegen seksueel geweld en verkrachting?

Sekueel geweld en verkrachting zijn namelijk nog steeds een zeer ernstig en groot probleem in Nederland. Het treft vooral vrouwen wat nauw samenhangt met structurele machtsongelijkheid, discriminatie en diepgewortelde genderstereotyperingen. De Nederlandse overheid doet onvoldoende om verkrachting en seksueel geweld te voorkomen en slachtoffers te beschermen. De wet in Nederland zegt nu namelijk dat onvrijwillige seks alleen verkrachting is als dwang en geweld bewezen zijn. Maar wat als je geen blauwe plekken hebt? En wat als iemand van schrik verlamt?

Amnesty start een campagne om seks zonder instemming strafbaar te stellen als verkrachting. En dat doen we graag samen met jou!

 

Ben jij geïnteresseerd om je de komende tijd in te zetten voor een van deze campagnes?

Mail dan naar actie@amnesty.nl en geef je telefoonnummer door en de campagne waarin je geïnteresseerd bent. Wij mailen en/of bellen je dan voor meer informatie.