Workshopdag BRAVE voor gastdocenten!

Op zaterdag 3 november organiseren we  weer een workshopdag voor gastdocenten.

ACTIE!
Gastdocenten worden dit jaar uitgedaagd om de barricade op te gaan want we gaan actievoeren voor twee jonge mensenrechtenactivisten uit Turkije! De activisten zijn zelf ook aanwezig om hun verhaal te vertellen.

Er worden ook drie workshops gegeven om onze nieuwe lesmaterialen onder de aandacht te brengen:

LESPAKKET BRAVE
De ruimte waar mensenrechtenactivisten in bewegen ‘krimpt’. Amnesty voert wereldwijd actie tegen deze alarmerende trend met de campagne ‘BRAVE’. Amnesty Educatie heeft in het kader hiervan een digitaal lespakket ontwikkeld. In BRAVE staan de persoonlijke verhalen van jonge mensenrechtenverdedigers centraal. Door middel van interactieve vragen maken leerlingen kennis met jonge activisten vanuit verschillende hoeken van de wereld en worden ze opgeroepen om meteen in actie te komen!

LESBRIEF WRITE FOR RIGHTS
De grootste actie van Amnesty International komt er weer aan: Write for Rights (voorheen Schrijfmarathon). Dit jaar is er een speciale lesbrief ontwikkeld. Tijdens deze workshop krijg je tips over hoe je deze lesbrief in kunt zetten en je gaat actief aan de slag. Daarnaast is er ook ruimte voor uitwissing van ervaringen met het organiseren van de Write for Rights op school.

SHRINKING SPACE
Het wordt steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Meer dan ooit krijgen mensenrechtenverdedigers te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Nieuwe wetten maken hen monddood. De persvrijheid wordt aan banden gelegd. En elk jaar worden meer activisten vermoord. Regeringen, gewapende groeperingen en bedrijven zorgen er zo voor dat het net zich steeds verder sluit om wie op vreedzame wijze zijn mening geeft. Tegen deze alarmerende trend voert Amnesty International campagne. Tijdens de workshop Shrinking Space wordt dit uitgebreid toegelicht. 

Datum: 3 november
Tijd: 11.00 – 16.00
Locatie: Amnesty Huis

Meld je hier aan!