Welke Dordtse tekening over kinderrechten wint?

De afgelopen weken hebben de achtstegroepers van vijf Dordtse basisscholen meegedaan aan een tekenwedstrijd van Amnesty. Thema: ‘Kinderrechten’. Op 20 november, de jaarlijkse Dag van de Kinderrechten, wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn. Ook worden alle kindertekeningen op 10 december a.s. tentoongesteld in het monumentale Dordtse stadhuis tijdens de jaarlijkse Amnesty Schrijfmarathon.

Winnende tekening: wereldwijd verstuurd

De jury bestaat uit de volgende Dordtenaren: beeldend kunstenaars Donie Dubbeldam en Masja Ottenheim (DOOR), grafisch ontwerper Marleen Oud, en Amnestyvrijwilliger Carlien van Wijngaarden. Zij kiezen per klas één tekening uit die op een positieve manier kinderrechten verbeeldt. Van die winnende tekeningen wint er één de ereprijs: eigen groetenkaarten, die binnenkort de hele wereld overgaan. Deze kaarten worden namelijk verstuurd tijdens de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty in Dordrecht op 10 december (Dag van de Mensenrechten), naar mensen van wie de rechten worden geschonden, bijvoorbeeld door marteling of onterechte gevangenschap. Zo’n kindertekening is dan een klein lichtpuntje.

Meer weten over de lokale activiteiten van Amnesty? Kijk op www.dordrecht.amnesty.nl of Facebook (www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht).