Tekenwedstrijd Amnesty Oegstgeest op Basisschool De Vogels

30 jaar Rechten van het Kind

Op 20 november houdt Amnesty Oegstgeest een tekenwedstrijd voor de leerlingen van groep 8 van de Openbare Basisschool De Vogels in Oegstgeest. Het is dan precies 30 jaar geleden dat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties in werking trad. Dat die rechten niet wereldwijd worden nageleefd, maakt het werk van Amnesty International nog altijd noodzakelijk, ook op dit gebied.

Voordat de kinderen van De Vogels aan het tekenen slaan, krijgen ze een les die gegeven wordt door mensen van de Scholengroep van Amnesty Oegstgeest. Het thema dit jaar is ‘Recht op een dak boven je hoofd’. De jury beoordeelt nog dezelfde dag alle tekeningen, zodat de drie winnaars snel bekend zijn. Zij krijgen een oorkonde en een prijs. Bijzonder is dat de burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, bij de activiteiten aanwezig wil zijn.

10 december expositie en schrijfactie in de Bibliotheek

Op de Dag van de Rechten van de Mens, 10 december, houdt Amnesty Oegstgeest de gebruikelijke schrijfmiddag in de Openbare Bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2 T. Alle wedstrijdtekeningen van de leerlingen zijn daar te bezichtigen. Dit jaar schrijven we voor tien jonge mensen. Ze zitten onterecht gevangen, kregen de doodstraf of worden tegengewerkt omdat ze in actie kwamen voor het recht op een dak boven je hoofd. Kom ook en schrijf mee!

Meer informatie op de website van Amnesty Oegstgeest