Pussy Riot bandlid bedankt actievoerders vanuit strafkamp

Amnesty heeft een bedankbrief ontvangen van Nadezhda (Nadia) Tolokonnikova, een van de bandleden van Pussy Riot. Zij werd samen met Maria Alekhina veroordeeld tot twee jaar strafkamp. De veroordeling volgde na een optreden in een kathedraal in Moskou waarmee de leden van de punkband tegen het autoritaire regime in Rusland protesteerden.

Lieve vrienden,

Dank voor jullie steun! Ik weet dat zware tijden zijn aangebroken, waardoor het nog meer voor me betekent dat jullie de tijd en kracht hebben om ons bij te staan. Ik hoop dat Masha en ik niet tevergeefs in de gevangenis zitten, dat het degenen die hun ogen en geest openstellen helpt om te begrijpen wat er nu in Rusland gebeurt.

Ik sta in het krijt bij alle mensen die hun steun voor ons hebben uitgesproken. Weet dat ondanks de uitvoering van het onwettige besluit van de rechtbank, jullie acties niet nutteloos waren. Alles wat ons overkomt krijgt betekenis door jullie acties. Ik ben jullie hiervoor oneindig dankbaar.

Met respect,
Nadia

Amnesty heeft vorig jaar ruim 60.000 handtekeningen opgehaald voor de vrijlating van Pussy Riot en blijft de zaak nauw volgen.