Polen: de kracht van de straat

Op zaterdag 6 oktober vindt de masterclass ‘Poland; the power of the street’ plaats.

Wat is er aan de hand in Polen? De regering heeft haar inspanningen voortgezet om politieke controle uit te oefenen op de rechterlijke macht, ngo’s en de media. Honderden demonstranten werden geconfronteerd met strafrechtelijke sancties voor deelname aan vreedzame protesten. Vrouwen en meisjes blijven geconfronteerd met barrières bij de toegang tot veilige en legale abortus.

Bijna elke week gaan mensen in verschillende steden in Polen de straat op om te protesteren.

 

Een van die dappere mensen is Boguslaw Zalewski (zie foto). Deze 82-jarige activist gaat de straat op om te protesteren voor een beter democratisch systeem in Polen. Hij wil in een echte democratie leven, geregeerd door de rechtsstaat. Benieuwd naar Boguslaw Zalewski? Bekijk deze video:

Op zaterdag 6 oktober organiseert Amnesty een masterclass voor studenten over de mensenrechtensituatie in Polen. Hiervoor hebben we drie externe sprekers met verschillende achtergronden uitgenodigd:

· Draginja Nadazdin, de directeur van Amnesty Poland.
· Michiel Luijning werkte bij het Europa-cluster van Clingendael Institute.
· Ekke Overbeek is correspondent in Centraal-Europa voor de ‘Trouw’.

De masterclass zal niet alleen bestaan ​​uit lezingen, maar ook uit een interactieve middag met ruimte voor discussie, interessante opdrachten over lobby en campagnestrategie en ACTIE!
Wil je meer weten over de mensenrechtensituatie in Polen? Schrijf je in voor de gratis masterclass!

Registreer hier!