Muziekvoorstelling “Het kind en de soldaat”, 20 november in Dalfsen

Muziekvoorstelling “Het kind en de soldaat”, 20 november in Dalfsen

Amnesty Dalfsen en de Jeugdtheaterschool Dalfsen zullen op de Dag van de rechten van het kind, 20 november 2017, de muziekvoorstelling “Het kind en de soldaat” opvoeren .

Deze voorstelling wordt gekoppeld aan een educatief bezoek door de plaatselijke werkgroep over oorlog en kinderen aan de deelnemende basisscholen van de gemeente Dalfsen. Vervolgens mogen die kinderen de voorstelling bijwonen in het theater.

Het verhaal
De musical speelt in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het is een oorlog waar soldaten van 13, 14 jaar geen uitzondering zijn. We schrijven 1915. Men is overeengekomen dat er op 25 december een etmaal lang niet wordt gevochten. Vlak voor het bestand ingaat, vindt er nog een heftige schotenwisseling plaats, met doden en gewonden als gevolg. Tijdens het bestand ontmoeten vriend en vijand elkaar en een generaal vertelt het indrukwekkende verhaal van Het kind en de soldaat. Als het verhaal eindigt, is ongemerkt het kerstbestand verlopen. Eigenlijk moeten ze nu weer oorlog gaan voeren of is het mogelijk dat de generaal nog een keer het kerstverhaal vertelt…

Kijk voor meer informatie en bestel kaarten via: https://dalfsen.amnesty.nl/index.php/het-kind-en-de-soldaat