MtM film ‘The bastard’, 23 april in Oudemirdum

Aangrijpend en gelaagd verhaal van de Ethiopische Daniël Hoek en zijn Nederlandse vader Joop Hoek, die hem als kind verliet. Beiden zijn ervan overtuigd dat hun levens er heel anders hadden uitgezien als hun vaders hen niet in de steek hadden gelaten.

Als kind werd de Ethiopische Daniël Hoek in de steek gelaten door zijn Nederlandse vader. Vanwege zijn gemengde afkomst werd hij met de nek aangekeken, belandde op straat en kwam in de criminaliteit terecht. Jarenlang worstelde hij met zijn identiteit, zijn afwezige vader en de vraag hoe anders zijn leven er had uitgezien als zijn vader niet was vertrokken. Opmerkelijk genoeg had zijn vader Joop Hoek een soortgelijke ervaring met zijn eigen vader: tot zijn grote verdriet ontkende hij ook het bestaan van zijn bloedeigen zoon.

In The Bastard lopen de verhalen van het volwassen kind en de bejaarde vader dwars door elkaar heen. Ze vertellen onafhankelijk van elkaar een aangrijpend verhaal over noodlot en DNA, en over de invloed die het gemis van een vader op hun levens heeft gehad.

 

Maandag 23 april te zien in It Klif in Oudemirdum

Aanvang 19.30, u bent welkom vanaf 19.00 uur voor een kop koffie.