Movies that Matter film: Tamara, maandag 8 januari 2018 in Nijmegen

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen. Op hoge hakken en met lang haar vindt hij niet zo snel een baan. Dus hij hangt zijn dameskleding aan de wilgen en gaat voortaan door het leven in een zakelijk pak. Al snel krijgt hij een goede baan als advocaat en hoogleraar, trouwt een mooie vrouw en krijgt kinderen. Aan de buitenkant vormt hij met zijn succesvolle carrière en keurige gezin het perfecte plaatje. Maar vanbinnen knaagt er iets.
Na een paar jaar in de pas te hebben gelopen, begint de opgelegde identiteit zich te wreken. Teo besluit alles op het spel te zetten om zijn hart te volgen. Gedreven door een diep verlangen begint hij de lange, moeizame reis naar een nieuw leven als volwaardige vrouw.

Onze gastspreker is Alex, bestuurslid van het Transgendernetwerk Nederland (TNN), dat zich inzet voor de belangenbehartiging van transgender personen. De film is een goede aanleiding om het over de positie van transgender personen in Nederland te hebben.

TNN mengt zich actief in de politieke discussie en geeft handreikingen aan de beleidsmakers. Hierdoor komen transgender personen steeds meer in het zicht van maatschappelijke organisaties en de overheid. De film is een goede aanleiding om het over de positie van transgender personen in Nederland.

De film is in het Engels ondertiteld.

Locatie: Lux
Datum: 8 januari
Tijd: 19.30 uur
Toegang: € 9,50, voor studenten: € 6,50.

Movies that Matter on Tour is een samenwerking van Movies that Matter, Amnesty Nijmegen, Studentengroep Amnesty Nijmegen en Lux.

 

Kijk voor meer info over Amnesty Nijmegen op:

http://www.amnestynijmegen.nl/index.php/actueel/actueel-tamara