© COPYRIGHT PIERRE CROM

Masterclass bedrijfsleven en mensenrechten: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op 21 februari 2023 van 19:00 tot 21:00 is het weer tijd voor een masterclass. In deze masterclass zal Amnesty International-collega Tara Scally ingaan op de verschillende verantwoordelijkheden die bedrijven hebben bij het beschermen van mensenrechten, het concept van due diligence en waarom een ​​nieuwe wetgeving over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) belangrijk is.

Op dit moment wordt er gesproken over wetgeving die bedrijven verplicht rekening te houden met mens en milieu. Van bedrijven wordt verwacht dat zij risico’s van mensenrechtenschendingen of milieuschade identificeren, voorkomen en oplossen.

Tara Scally is een professional op het gebied van business & mensenrechten en een expert op het gebied van eerlijke kleding. Ze is gespecialiseerd in leefbare lonen, veilige werkplekken en internationale vakbondsrechten. Ze heeft een masterdiploma in internationaal publiekrecht, gespecialiseerd in mensenrechten, en werkt al 15 jaar op het gebied van duurzaam ondernemen. Bij Amnesty International maakt ze deel uit van het Business and Human Rights team waar ze zich bezighoudt met de IMVO-wetgeving.

Lijkt het jouw interessant om deze masterclass met Tara bij te wonen? Meld je dan nu gemakkelijk aan via deze link.