Op 10 juni 2020 demonstreerden duizenden mensen tegen racisme in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost
© Robin Utrecht

Leer leerlingen meer over mensenrechten, vooroordelen en discriminatie met de burgerschapslessen van Qompas!

Leer leerlingen meer over mensenrechten, vooroordelen en discriminatie met de burgerschapslessen van Qompas!

Qompas neemt graag het werk van mentoren, decanen en docenten uit handen. Amnesty Educatie heeft samen met Qompas een driedelige lessenserie burgerschap gemaakt over mensenrechten, vooroordelen en discriminatie.  De lessen zijn geschikt voor de onderbouw vmbo, havo en vwo. De lessen zijn te vinden binnen de omgeving van Qompas en te gebruiken op ieder gewenst moment.  

De lessen kunnen los van elkaar gegeven worden of in een reeks van drie lessen: 

Mensenrechten
In deze les leren de leerlingen over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De leerlingen leren wat de mensenrechten zijn, waarom ze bestaan, en werken in een schrijfopdracht uit wat de invloed ervan op het dagelijks leven is.

Discriminatie
In deze les leren de leerlingen over discriminatie. Ze gaan volgens duidelijke stappen in discussie over stellingen, en denken na over verschillende voorbeelden van discriminatie.

Vooroordelen
In deze les leren de leerlingen over vooroordelen. De leerlingen leren hoe vooroordelen werken, en waarom ze negatieve gevolgen kunnen hebben. De leerlingen gaan met elkaar in gesprek over dingen die ze niet van elkaar wisten.

Bekijk de lessen op de website van Qompas!