Khalida Jarrar uit Palestina is een uistgesproken criticus van de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden
© Addameer Prisoner Support and Human Rights Association

Israël: Palestijnse parlementariër vrijgelaten

Op 28 februari 2019 is de Palestijnse parlementariër Khalida Jarrar vrijgelaten. Ze zat 20 maanden in een Israëlische cel zonder aanklacht of proces.

Jarrar werd op 2 juli 2017 gearresteerd in haar huis in Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ze kreeg 6 maanden administratieve detentie opgelegd, die later drie keer werd verlengd. Na haar vrijlating bedankte ze iedereen die voor haar in actie kwam.

Dankwoorden

‘Veel dank aan iedereen die voor mij en andere Palestijnse gevangenen opkwam. Toen ik gevangenzat twijfelde ik er niet over dat Amnesty-leden en -supporters overal ter wereld de willekeurige administratieve detentie zouden afkeuren en mijn onmiddellijke vrijlating zouden vragen.’

Uitgesproken criticus

Khalida Jarrar is een uitgesproken criticus van de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden en van de samenwerking op het gebied van veiligheid tussen Palestijnse en Israëlische troepen.

‘Ik ben nu vrij, maar ik heb zeker 48 vrouwelijke Palestijnse gevangenen achtergelaten voor wie het leven extreem zwaar is. Ik hoop dat Amnesty campagne blijft voeren voor Palestijnen die onrecht is aangedaan. Mijn boodschap voor alle Amnesty-supporters is dat de strijd voor mensenrechten nooit ophoudt. Het is aan ons om die inspanningen te blijven leveren,’ vertelde Khalida Jarrar.