Islam Khalil eindelijk vrij

Islam Khalil eindelijk vrij

De Egyptische autoriteiten hebben twintiger Islam Khalil eindelijk op vrije voeten gesteld. Na te zijn ontvoerd, mishandeld en gemarteld én nadat zijn borg was betaald werd hij afgelopen woensdag vrijgelaten uit de gevangenis. Tien dagen nadat een bevel werd uitgevaardigd voor zijn vrijlating.

Zijn broer Nour Khalil plaatste bovenstaande foto op Facebook met de tekst: ‘Een straatselfie. Hij (Islam Khalil) kan nauwelijks bewegen, maar hij staat nu echt op straat. Dankzij uw inspanningen, want zonder druk van buitenaf zou hij niet zijn vrijgelaten’.

Naar aanleiding van het bevel dat werd uitgevaardigd en nadat zijn familie zijn borg van omgerekend €5000 betaalde, weigerde de politie Islam vrij te laten. In plaats daarvan beschuldigden ze hem van mishandeling van een politieagent en martelden hem opnieuw.

De autoriteiten pakten de twintiger Islam Khalil in 2015 op omdat hij lid zou zijn van een verboden politieke organisatie. Hij werd geboeid en geblinddoekt, geslagen en kreeg elektrische schokken. Ook werd hij uren achtereen opgehangen aan zijn polsen en enkels en ondervraagd tot hij zijn bewustzijn verloor. Khalil bekende uiteindelijk. Hij was in totaal 122 dagen onvindbaar.

Bekijk het dankbericht van de broer van Khalil: