Iraanse mensenrechtenadvocate stuurt bedanktmail aan actievoerders

Nasrin Sotoudeh stuurde vandaag alle actievoerders een mooie brief. De Iraanse mensenrechtenadvocate werd in 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen de staat’. Afgelopen september werd ze plotseling vrijgelaten.

Amnesty International voerde begin dit jaar intensief actie voor haar onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating tijdens de campagne 4weeksforfreedom.

Lieve vrienden en collega’s van Amnesty International,

Hulde aan jullie eerlijkheid, jullie hoop en jullie volharding. Met trots noem ik mij jullie collega, omdat we allemaal mensenrechtenactivisten zijn. Actievoeren voor de mensenrechten brengt lijden en vreugde met zich mee, maar de vreugde brengt zoveel meer dan het lijden.

In de afgelopen maanden ben ik me bewust geworden van Amnesty’s werk over de hele wereld. Ik realiseerde me dat jullie op koude besneeuwde dagen samenkomen om handtekeningen op te halen voor petities. Al deze inspanningen, bijeenkomsten en alle kaarten die jullie naar mij en mijn familie stuurden waren hartverwarmend en lieten ons weten dat we niet alleen zijn in deze hoek van de wereld. Dat er mensen aan de andere kant van de wereld zijn die dezelfde doelen hebben als wij.

Ik dank jullie voor al jullie werk. De gedachte dat mensenrechtenactivisten over de hele wereld een grote wereldwijde familie vormen, geeft mij hernieuwde energie en kracht.

De beste wensen voor jullie mooie dromen,
Nasrin Sotoudeh
Teheran, Iran