Innocent drawing

Kom zaterdag 16 september naar het CBK en teken mee voor gewetensgevangenen over de hele wereld. Aan de hand van cases van Amnesty International tekenen we deze middag ‘onschuldige’ groetenkaarten voor kunstenaars, journalisten, activisten en anderen die onterecht gevangen zitten.

De resultaten worden direct naar gevangenen gestuurd en online gedeeld bij urgente acties van Amnesty International. Iedereen is welkom van 13 tot 17 uur. Kom langs en teken mee!

Innocent Drawing

Op zaterdag 16 september wordt de eerste Groningse Innocent Drawing sessie georganiseerd binnen het CBK in Groningen van 13.00 tot 17.00 uur. De tekensessie is openbaar,

De Innocent Drawing sessie wordt georganiseerd door professionele kunstenaars, illustratoren en ontwerpers in samenwerking met Amnesty International ten behoeve van gewetensgevangenen. In plaats van de bekende briefkaarten-acties van Amnesty worden ‘onschuldige’ groentenkaarten getekend aan de hand van cases aangedragen door Amnesty International. De resultaten worden direct naar de gevangenen gestuurd.

Innocent Drawing is in 2016 opgezet door de Haagse kunstenaar Frits Dijcks, Erik-Jan Ligtvoet en Babette Wagenvoort vanuit de wens om samen met andere professionele kunstenaars ‘het tekenen’ in te zetten voor maatschappelijk belang. De Groningse kunstenaars Allie van Altena, Laureen Langkamp en Greetje Geertsma en Jethro Bijleveld van Amnesty Internatinoal Groningen organiseren in samenspreek met Haagse collega’s Innocent Drawing in het CBK in Groningen.

Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via innocentdrawing@gmail.com en http://cbkgroningen.nl/activiteiten-groningen/innocent-drawing/