Indiase politie ‘overspoeld met brieven’

Een politieagent in Aheri, in het westen van India, meldde dat hij meer dan 20.000 brieven heeft gekregen naar aanleiding van een bliksemactie voor journalist en mensenrechtenactivist Prashant Rahi.

Amnesty is blij met het grote aantal gestuurde brieven en met de hoeveelheid aandacht voor de zaak van Prashant Rahi.

In een artikel in de Indian Express vertelt politieagent Suhas Bawche dat hij in het begin zo’n drie- tot vijfhonderd brieven per dag ontving. De brieven komen uit verschillende landen en roepen Bawche op te zorgen dat Rahi een eerlijk proces krijgt en wordt beschermd tegen marteling in detentie.

Het overgrote deel van de brieven is afkomstig uit de Verenigde Staten en Europa. Volgens de Indian Express zou zestig procent van de brieven uit Nederland komen.

De politieagent lijkt niet erg blij met de grote hoeveelheden post die hij ontvangt. Maar hij probeert het positief te benaderen: ‘Het is een troostende gedachte dat dit eindelijk een kans is om postzegels uit zoveel verschillende landen te gaan sparen.’

De Indiase politieagent verzekerde de krant dat Prashant Rahi netjes wordt behandeld in de gevangenis. De journalist moet nog worden berecht. Uiteraard blijft Amnesty actie voor hem voeren zolang dat nodig is.