© © Peter van Agtmael / Magnum Photos

GOUDA: Amnesty’s Filmhuisactie 27, 29 september & 2 oktober

Elk jaar selecteert de Goudse afdeling van Amnesty International samen met het Filmhuis een speciale film. Dit jaar is dat ZAGROS, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdisch cineast Sahim Omar Kalifa. Zagros gaat over een vrouw die uit Koerdisch Turkije met haar dochter naar België vlucht. Dit omdat zij in het dorp beschuldigd wordt van overspel en geen normaal leven meer heeft. Haar man Zagros volgt haar na enige tijd, tegen het advies van zijn familie, die vindt zij verstoten moet worden. Kiest Zagros voor zijn gezin of voor zijn familie? Een beklemmend drama.

Wanneer:
donderdag 27 september om 20.30 uur
zaterdag 29 september om 18.30 uur
dinsdag 2 oktober om 14.00 uur

Waar:
Filmhuis Gouda, Lethmaetstraat 45

Bij alle voorstellingen zijn vrijwilligers van Amnesty Gouda aanwezig om informatie over Amnesty te geven. Ook kunt u meedoen aan een schrijfactie gerelateerd aan schending van mensenrechten.

Op donderdag 27 september zijn er extra activiteiten. Voorafgaande aan de film zal Sewa Ahmad Ali haar persoonlijke verhaal vertellen. Sewa komt uit Iraaks-Koerdistan. Ook is er die avond live muziek voorafgaand aan de film en in de pauze.

Meer informatie:
www.gouda.amnesty.nl
http://www.filmhuisgouda.nl/films/1883/zagros