Give a Home: wereldwijde concertreeks toont solidariteit met vluchtelingen

Give a Home: wereldwijde concertreeks toont solidariteit met vluchtelingen

Op 20 september 2017 organiseren Amnesty International en So Far Sounds wereldwijd een serie huiskamerconcerten. In ruim 200 steden in meer dan 60 landen zullen zo’n 1.000 muzikanten door middel van muziek hun solidariteit met vluchtelingen betuigen.

De concertreeks, genaamd Give a Home, brengt gevestigde en opkomende artiesten samen met vluchtelingen en lokale gemeenschappen. Doel is om aandacht te vragen voor de wereldvluchtelingencrisis en de noodzaak om vluchtelingen te helpen.

‘Met meer dan 21 miljoen mensen die hun thuisland hebben ontvlucht, is de wereldvluchtelingencrisis een van de grootste problemen van ons tijdperk,’ zei Salil Shetty, Secretaris-Generaal van Amnesty International.

Amnesty roept regeringen op om zeker te stellen dat de mensenrechten van vluchtelingen wereldwijd gewaarborgd worden. Landen zouden bijvoorbeeld legale en veilige routes moeten aanbieden en mensen niet moeten terugsturen naar onveilige landen, waar zij een groot risico lopen om slachtoffer te worden van ernstige mensenrechtenschendingen. Erkende vluchtelingen moeten ook opgenomen worden in de maatschappij. De huiskamerconcerten moeten lokale bevolking en vluchtelingen dichter bij elkaar brengen, ook in Nederland.

De concertreeks wordt vandaag, op Internationale Vluchtelingendag, gelanceerd. In Nederland vinden concerten plaats in Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Den Haag, Breda en Maastricht. De exacte locaties blijven geheim tot aan de dag van de optredens.

Elk concert bestaat uit optredens van twee tot drie muzikanten of bands. Daarnaast  spreken Amnesty-activisten over een duurzame aanpak van de vluchtelingencrisis. Tickets kunnen vanaf vandaag gereserveerd worden op sofarsounds.com/giveahome.