Fototentoonstelling: Vrouwenrechten op een voetstuk

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag om vrouwenrechten op een voetstuk te zetten. Dit doen Mensen met een Missie en de Vrouwenrechtengroep van Amnesty Nijmegen met een fototentoonstelling die in de bibliotheek De Mariënburg in de periode rondom 8 maart te zien zou zijn… ware het niet dat corona roet in het eten strooit.

Als alternatief toont de Vrouwenrechtengroep van Amnesty Nijmegen in de maand maart 7 van de 22 foto’s van krachtige vrouwen mét hun verhalen. De foto’s en teksten zijn van fotografe Suzanne Mateboer.

Klik hier om de foto’s te bekijken!

De fototentoonstelling met alle 22 foto’s en hun verhalen zullen ook fysiek te zien zijn in maart 2022, als alles goed gaat in de Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen.

 

© Shotbysuzanne

Dit is Angelina Lochoro. In de regio waar zij woont, noordoost-Oeganda, is besnijden van jonge meisjes lang een traditie geweest en nog steeds komt het voor dat oude vrouwen meisjes besnijden. Gelukkig staat een jonge generatie vrouwen op die verandering wil. Door zang en theater wijzen zij de gemeenschap op de vreselijke gevolgen van vrouwenbesnijdenis.