Filep Karma: ‘Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken!’

Eind mei was het tien jaar geleden dat Filep Karma, een Papoea-activist uit Indonesië, tot vijftien jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens ‘rebellie’. Hij had deelgenomen aan een jaarlijkse ceremonie waar de vlag voor een onafhankelijk Papoea werd gehesen.

Amnesty startte een petitie voor zijn vrijlating, die door mensen vanuit de hele wereld werd ondertekend. De petitie werd in mei naar de Indonesische autoriteiten gefaxt, en kreeg veel aandacht in de lokale media.

Filep Karma hoorde recent over de acties die Amnesty voor hem voert. Op de foto hiernaast houdt hij de petitie vast. Hij heeft een persoonlijke boodschap voor iedereen die voor hem in actie is gekomen:

‘Ik ben mijn vrienden die bij Amnesty International werken en ook alle vrienden die deze petitie ondertekenden uit al die verschillende landen erg dankbaar. Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken!

Ik ken jullie niet, maar jullie zijn zo begaan met mij en waar ik voor sta. Ik hoop dat Jezus Christus mijn god iedereen zegent, wat je religie ook moge zijn. Ik hoop dat jullie allemaal veilig en gelukkig zijn.

Veel dank aan iedereen die aan deze actie meedeed!’