De Panic Button app wordt realiteit!

Goed nieuws! Amnesty heeft 100.000 pond uitgereikt gekregen van Google om ons mobiele waarschuwingssysteem de Panic Button app verder te ontwikkelen. De app stelt activisten in staat hun netwerk snel te waarschuwen als zij worden opgepakt, lastiggevallen of bedreigd.

Op maandag 3 juni pitchte een team van Amnesty het project aan een panel van juryleden, onder wie Tim Berners-Lee, de uitvinder van het World Wide Web. De jury koos vier Global Impact Awardees die £500,000 ontvingen om hun ideeën uit te voeren.

Amnesty is trots dat we bij de zes overige finalisten hoorden die elk £100,000 kregen uitgereikt om hun project te realiseren.

Plannen uitrollen

Met dit fonds kan Amnesty de app gaan uitrollen en gaan testen in het regionale activisten netwerk. Ook wordt er gewerkt aan een trainingsmodule zodat ook andere activisten wereldwijd weten hoe ze de Panic Button app veilig kunnen gebruiken.

Steeds meer regeringen gebruiken technologie om mensen te volgen, af te luisteren en het zwijgen om te leggen wanneer zij opkomen voor hun rechten. Amnesty’s doel is om mensen uit te rusten met het gereedschap en de kennis om technologie veiliger te gebruiken tijdens hun werk.

En omdat veel activisten nog geen smartphone hebben maar wel een simpele mobiele telefoon, gebruiken we een deel van het geld ook om te kijken hoe we het systeem ook daarop kunnen uitrollen.

Bedankt!

Iedereen die heeft gestemd, ontzettend bedankt. De Panic Button app gaat er komen!