Communicatie stagiair op de Educatie-afdeling

Communicatie stagiair op de Educatie-afdeling

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 60 vrijwilligers. Amnesty International streeft naar een diverse samenstelling van haar personeelsbestand.

Wij zoeken voor onze afdeling Educatie een Communicatie stagiair.

Wie wil dat nou niet?

De afdeling Educatie heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken met mensenrechteneducatie. Het hoogste doel van de afdeling Educatie is door middel van mensenrechteneducatie activisme onder kinderen en jongeren te bevorderen. We kunnen jouw hulp daar goed bij gebruiken!

Dat betekent dat je meedraait in de dagelijkse activiteiten van de afdeling. Dit varieert van het (mee) organiseren van de masterclasses en workshops tot het zorgen voor communicatie via social media en de website.

Vanaf september 2018 ben je van harte welkom, iets eerder mag ook. We hebben hard hulp nodig met de voorbereiding van de jaarlijkse Schrijfmarathon en de lancering van ons nieuwe lespakket BRAVE over jonge mensenrechtenverdedigers over de hele wereld.

We zijn op zoek naar een enthousiaste, doortastende stagiair, op HBO- of WO-niveau met een opleiding richting communicatie/marketing/pr, die het leuk vindt om zelfstandig te werken in een klein team. Sociale media-skills zijn een must! De duur van de stage is in overleg met de student en de opleiding. Amnesty International heeft een voorkeur voor kandidaten met een bi-culturele achtergrond.

Wij bieden jou:

  • Een leuke en uitdagende meewerkstage binnen een informele, dynamische en ideële organisatie waar je direct aan de slag mag met interessante projecten;
  • Een goed beeld van mensenrechteneducatie en hoe verschillende afdelingen met elkaar samenwerken;
  • Heerlijke lunches in het prachtige kantoor van Amnesty aan de Keizersgracht;
  • Begeleiding van zowel een ervaren stagebegeleider als de rest van het team (omdat je van iedereen wat kan leren);
  • Kortom, een super leuke stage en nuttige werkervaring!

Voor meer informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met Rabia Alibaks op telefoonnummer 020-6270008 of via e-mail: r.alibaks@amnesty.nl .

Je kunt van onderstaand formulier gebruiken maken voor het opsturen van je CV en een korte motivatie.