Boekenmarkt Amnesty Houten succesvol!

De op zaterdag 6 juli gehouden Amnesty Boekenmarkt in Houten is zeer succesvol geweest. De opbrengst bedroeg maar liefst € 8.000,00 (2018: € 5.500,00). De hoge opbrengst werd veroorzaakt door het goede weer, veel kopers, uitstekende goed gesorteerde boeken en de fijne sfeer. Hiermee stond Amnesty en het werk van Amnesty letterlijk in het zonnetje.

Vanaf 6:00 uur waren vrijwilligers al in de weer met het opzetten van de kramen en ophangen van de spandoeken. Om zeven uur werden de op pallets gestapelde 310 dozen met boeken door De Rooij op Het Rond afgeleverd. Na het verdelen van de dozen over de kramen startte de Boekenmarkt tegen 9:00 uur en meteen werd het druk. Al snel klonken er complimenten over het mooie aanbod: “Zulke goede boeken! Ik kom er speciaal voor”. Soms vormde zich een rij bij de PIN-automaten en stapels van tien boeken of meer waren geen uitzondering.

Ook in de kinderhoek was het druk en zaten vaak jonge kinderen gezellig te lezen. Volwassenen verdiepten zich in de kunstboeken, reisgidsen, boeken over geschiedenis of psychologie, en in de kookboeken: “Dit ga ik vanavond maken” werd er geroepen.

De hele dag bleef het droog en druk, pas tegen vier uur werd het rustig en toen werd er dan ook opgeruimd. Ferdinand Hoogewoud, coördinator, blikte terug: “Wat een schitterende dag, van begin tot eind. Wij zijn dankbaar voor alle mensen die boeken inleverden en alle mensen die boeken kochten. Ondanks de e-reader: het einde van het papieren boek is nog lang niet in zicht! Volgend jaar weer!”.