Sirikan Charoensiri met post uit Nederland
© Private

Thaise advocaat bedankt Nederlandse brievenschrijvers

Thaise advocaat bedankt Nederlandse brievenschrijvers

De Thaise advocaat en mensenrechtenverdediger Sirikan Charoensiri ontving veel kaarten en brieven van Amnesty-supporters uit Nederland. In een videoboodschap laat ze weten dat ze daaraan veel steun ontleent en erdoor wordt aangemoedigd haar werk voort te zetten.

In haar videoboodschap zegt Charoensiri: ‘Hallo Amnesty Nederland,  ik wil ieder van jullie en jullie supporters bedanken voor de steunbetuigingen die jullie stuurden. Ik heb heel veel kaarten en brieven ontvangen waarmee mensen mij hun liefde en steun betuigden. Dat was een erg, erg grote aanmoediging voor mij om door te gaan met mijn werk. Ik hoop dat deze steun zal voortduren en dat jullie andere mensenrechtenverdedigers ook steunbetuigingen sturen. Ik waardeer al deze berichten enorm. Dank jullie wel.’

Achtergrond

De Thaise Sirikan Charoensiri, ook wel bekend als June, werd eind 2016 opgepakt nadat ze bij de Verenigde Naties sprak over de mensenrechtensituatie in Thailand. Ze kan een straf van 15 jaar cel krijgen.

De politie beweert dat June de wet overtrad door bij een studentenprotest in juni 2015 aanwezig te zijn. De studenten eisten een einde aan de militaire macht in Thailand. June ging alleen maar mee om eventueel juridische hulp te bieden. Ze wordt nu naar alle waarschijnlijkheid vervolgd, samen met veertien studenten.