Bas Kosters met het door hem ontworpen Pinkpop-hoedje
© Amnesty International

Bas Kosters ontwerpt uniek Pinkpop-hoedje voor Amnesty International

Muziekfestival Pinkpop vindt van 8 t/m 10 juni plaats in Landgraaf en bestaat dit jaar 50 jaar. Ter ere daarvan heeft ontwerper Bas Kosters een speciale jubileum-editie van het bekende roze Pinkpop-hoedje gemaakt.

Het roze hoedje wordt al 20 jaar door Amnesty verkocht op het festival. Het hoedje van 2019 is deels zwart-wit en reversible – aan twee kanten draagbaar. Door het unieke ontwerp van Bas Kosters valt het dit jaar extra op. Het hoedje is voor 10 euro verkrijgbaar via de voorverkoop van Ticketmaster.

‘Voor mij is het heel bijzonder om dit jaar voor het eerst met Amnesty te werken omdat ik het doel waar ze voor strijden heel erg belangrijk vind,’ zegt ontwerper Bas Kosters. ‘Dat zijn vrijheidsstrijders die zich hard maken voor de rechten van vrouwen en van de LHBTI-community. Dat is iets wat ik heel erg belangrijk vind.’

Alle opbrengsten van het Pinkpop-hoedje komen volledig ten goede aan mensenrechtenorganisatie Amnesty International.

Actie voor doodgeslagen LHBTI-activist

Amnesty-vrijwilligers voeren al jaren actie op Pinkpop. Dit jaar voor de Griekse LHBTI-activist Zak Kostopoulos, die in september 2018 overleed na een gewelddadige aanval.

Het publiek kan bij de Amnesty-stand en de vrijwilligers van Amnesty de petitie ondertekenen waarmee de Griekse autoriteiten worden opgeroepen om alles in het werk te stellen om de daders van de aanvallen op Kostopoulos te berechten.

‘Mensen, ga naar de stand van Amnesty op het Pinkpop-festivalterrein, schaf zo’n hoedje aan en steun de mensenrechten!,’ aldus Bas Kosters.

Bekijk de video met Bas Kosters: