Bahreinse rechtbank spreekt Naser Bader vrij

Op 16 februari werd de Canadees Naser Bader al-Raas in hoger beroep vrijgesproken van alle aanklachten die er tegen hem waren ingediend. Een paar maanden eerder, in oktober 2011, kreeg hij vijf jaar gevangenisstraf nadat hij deel zou hebben genomen aan de anti-regeringsprotesten van maart 2011.

De van oorsprong uit Koeweit afkomstige Naser werd uiteindelijk veroordeeld wegens het aanzetten tot haat tegen het regime, het deelnemen aan illegale bijeenkomsten en het verstrekken van foutieve informatie aan de media.

Na zijn veroordeling dook Naser Bader onder en probeerde via zijn advocaat de veroordeling aan te vechten. De rechter wilde een beroep echter alleen in behandeling nemen als Naser Bader zelf voor de rechtbank verscheen. Toen hij dit op 1 februari deed, werd hij direct gearresteerd en zes dagen gevangen gezet.

Naser Bader laat Amnesty International weten heel dankbaar te zijn voor de steun: ‘Ik wil graag iedereen bedanken die voor mij streed zonder mij te kennen. Ik geloof in diegenen die vechten voor gerechtigheid. Hartelijk dank’.