Amnesty Amersfoort steunt Nacht van de Vluchteling

Amnesty Amersfoort steunt team Vitalis tijdens de Nacht van de Vluchteling. De roots van team Vitalis liggen in Indonesië, maar door ‘omstandigheden’ vluchtten hun ouders begin 50’er jaren uit de Gordel van Smaragd naar Nederland. De Nacht van de Vluchteling was voor ons een mooie gelegenheid de aandacht te vestigen op de omstandigheden van de hedendaagse vluchtelingen.

Hans van team Vitalis:
‘Vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam vertrokken wij voor een nachtelijke wandeling van ruim 40 kilometer. Via de veerpont over het IJ ging het richting Broek in Waterland. De stemming was opperbest. Na een korte pauze, verder door de polder via Ransdorp naar Durgerdam onder een prachtige sterrenhemel. Durgerdam was het tweede rustpunt. Vervolgens het laatste deel dwars door Amsterdam terug naar de Westergasfabriek.
Daar werden we feestelijk onthaald en ontvingen we een medaille van Tineke Ceelen. De euforie was groots.’

Alle lopers, Max, Laurens, Ben, Wendo (Australië) en Hans hebben genoten van een fantastische tocht waarbij vooral de saamhorigheid en spontaniteit opviel van alle deelnemers. Totaal werd er ruim 1,5 miljoen opgehaald! In 2018 gaan we uiteraard weer. Who’s next?

Voorzitter van Amnesty Amersfoort, Gerrit Sepers:
‘Ik heb gemerkt dat wij substantieel veel doneren voor vluchtelingen werk. Mede door mijn werkzaamheden voor Dokters van de Wereld en
bij de Kruispost in Amsterdam kom ik zo veel schrijnende situaties tegen. Dat ik mijn machteloosheid voor dit immense probleem graag een beetje wil compenseren. Ondanks dat weet ik dat het een druppel op een gloeiende plaat is. Ik heb ook sterk het gevoel – en heb ook toch aanwijzingen daarvoor – dat onze Nederlandse overheid niet ten volle haar verantwoordelijkheid hiervoor neemt…. Op de Kruispost kom ik zeker mensen tegen die onverzekerd in de goot moeten leven. Zij worden als werkslaven misbruikt en blijven jaren in onzekerheid leven. Met alle onwenselijke gezondheidsproblemen van dien.’