© © Ai Weiwei Studio

Special tour Kunsthal X Amnesty International

Kom naar de tentoonstelling van wereldberoemde kunstenaar en mensenrechtenactivist Ai Weiwei in de Kunsthal in Rotterdam. Op vrijdag 2 en vrijdag 9 februari 2024 bezoek je de tentoonstelling Ai Weiwei. In Search of Humanity samen met iemand van Amnesty International.

Tijdens deze rondleiding legt Amnesty de focus op mensenrechten in China, het geboorteland van Ai Weiwei. Aan de hand van verschillende kunstwerken wordt stilgestaan bij onderwerpen als surveillance, censuur en willekeurige detentie, die van belang zijn niet alleen in China maar over de hele wereld. Daarnaast komen vragen aan bod, zoals “Hoe komen mensen in opstand in een land waar het machtsverschil tussen staat en individu enorm groot is? Wat zijn de consequenties van hun acties?”

Je wordt aangemoedigd om na te denken, niet alleen over de situatie in China maar ook over hoe het er in je eigen samenleving voor staat. Aan het einde van de rondleiding hoor je over de manieren waarop jij mensenrechtenverdedigers kan ondersteunen.

Na elke rondleiding is er gelegenheid de tentoonstelling zelfstandig verder te bekijken.

Meld je nu aan