Actie voor Taner Kiliç in Den Haag

Actie voor vrijlating voorzitter Amnesty Turkije

Vandaag voerden wij actie bij de Turkse ambassade in Den Haag voor de vrijlating van Taner Kılıç, de voorzitter van Amnesty Turkije. Kılıç werd op 6 juni in de Turkse stad Izmir opgepakt, samen met 22 andere advocaten. Afgelopen vrijdag werd hij officieel aangeklaagd en beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Deze aanklacht tegen Kılıç past in een patroon waarin steeds meer critici en mensen die opkomen voor vrijheid van meningsuiting in Turkije worden geïntimideerd en opgepakt. Wij eisen dat hij direct wordt vrijgelaten.

Niet alleen in Nederland maar ook in Tokio, Brussel, Londen, Madrid en veel andere steden wordt deze week op verschillende manieren actie gevoerd voor de vrijlating van Taner Kılıç.

Naast deze actie voor de vrijlating van Taner Kılıç voert Amnesty al tijden actie voor de vrijlating van meer dan 120 journalisten onterecht gevangen gezette journalisten. De meeste vastgezette journalisten wachten nog op een proces. Sommigen zitten al een half jaar vast.

Kom ook in actie voor Taner Kılıç!

Help mee de situatie in Turkije te verbeteren

Ja, ik help mee