Abdullah Al-Mansouri vrij!

Na jarenlang jaar praten, actievoeren en lobbyen, is Abdullah Al-Mansouri weer terug in zijn woonplaats Maastricht. Na acht jaar komt er een einde aan gevangenschap, onrecht en onzekerheid.

Op 11 mei 2006 werd Al-Mansouri in Syrië gearresteerd en kort daarna uitgeleverd aan Iran. Na een proces, vermoedelijk achter gesloten deuren en zonder advocaat naar keuze, werd hij veroordeeld vanwege betrokkenheid bij aanslagen. Het bewijs hiervoor is nooit geleverd. Hij zou tot 15 jaar veroordeeld zijn, hoewel dat door Iran nooit officieel bevestigd is. De laatste jaren waren er aanwijzingen dat zijn gezondheid achteruitging. Zowel in Den Haag als in Al-Mansouri’s woonplaats Maastricht heeft Amnesty met demonstraties en wakes gezorgd dat hij niet werd vergeten.

Al-Mansouri bedankt iedereen die zich voor hem heeft ingezet: ‘Namens mezelf en mijn gezin betuig ik veel dank en waardering voor alle moeite en inzet van Amnesty International (Nederland) in het algemeen, en in het bijzonder de Amnesty-groep in Maastricht en de directeur van Amnesty dhr Nazarski, die alles hebben gedaan wat in hun macht lag om aandacht voor mijn situatie te blijven vragen.’

Op 20 augustus 2014 keerde Abdullah Al-Mansouri eindelijk terug in Nederland. Wij hopen dat hij in Nederland de rust vindt om zijn leven weer op te pakken.

Lees het Dankwoord van Abdullah Al-Mansouri

Lees verder in Dossier Abdullah Al-Mansouri